stap 1
  Wat heb je nodig ?

  • Een potloodslijper
  • Een eyeliner potlood

Stap2
  Kies het juiste potlood
Eyeliner kan je best aanbrengen na de oogschaduw Kies een eyeliner potlood dat past bij de kleur van je oogschaduw .

Stap3
  Voorbereiding
Zorg ervoor dat je oogpotlood goed geslepen is . Je oog potlood slijpen vlak voordat je het gebruikt verwijderd bovendien bacterieen die zich mogelijk hebben opgestapeld sinds de laatste keer dat je je oogpotlood gebruikt hebt .

Oog potloden zijn niet altijd makkelijk te slijpen. Om het makkelijker te maken kan je je oogpotlood best even in de ijskast of diepvriezer leggen alvorens het te gebruiken. Als het hard is word het slijpen van oogpotloden makkelijker

Stap4
  Neem de juiste houding aan
Laat je elleboog ergens op rusten om je hand stabiel te houden. Je kan ook je pols tegen je gelaat laten rusten. Gebruik de hand waarmee je schrijft om met je eyeliner potlood te tekenen. Trek niet aan de huid, dit zal de huid uitrekken en wanneer je het loslaat zal de eyeliner de natuurlijke curve van het ooglid niet volgen. ( zachtjes opspannen is soms toch handig )

Stap5
  Begin met het tekenen van je eyeliner bovenaan
Begin met de eyeliner in het midden bovenaan je oog, teken de eyeliner in kleine aaneengesloten puntjes, dit is makkelijker en voorkomt dat je de huid moet stretchen. Maak de lijn dikker naar gelang je naar de buitenste ooghoek gaat. Probeer het meer te zien als de eyeliner te tekenen op de wortel van de wimpers in plaats van op je ooglid ( op die manier vermijd je een zwevende eyeliner en word je blik intenser). Begin de eyeliner enkel aan de binnenste ooghoek als je vrij grote ogen hebt. ( om toch extra expressie te krijgen kan je bij kleine ogen vooraan best enkel tussen de wimpers werken )

Als je ogen lichtjes afhangen of voor een speciaal effect, kan je de lijn lichtjes naar boven toe laten uitlopen aan de buitenste ooghoek van je bovenste ooglid.

Stap6
  Eyeliner aanbrengen onder je ogen
Plaats de eyeliner onder je ogen op dezelfde manier als bij je eyeliner bovenaan, maar doe het niet onmiddellijk, kijk als je de bovenkant hebt gedaan even goed waar je nog wat extra nodig hebt.

Soms kunnen je ogen helderder lijken door enkel de bovenkant te doen, anderen lijken op die manier dan weer dramatisch. ( Het is belangrijk dat je de vorm en kleur afstemt op wat voor jouw oogvorm en gelaat de mooiste resultaten geeft, onderaan is het vaak mooi zachtjes tussen de wimpers te werken om de wimperlijn voller te doen lijken )

Stap7
  Eyeliner binnen de wimperlijn aanbrengen
Eyeliner potlood kan je aanbrengen aan de binnenkant van de wimperlijn . Als je zwart eyeliner potlood gebruikt kan je je ogen kleiner doen lijken. ( Een wit oogpotlood doet je ogen groter lijken )

Stap8
  Vervaag je eyeliner
Potlood eyeliner kan je lichtjes vervagen om mooi samen te vloeien met je oogschaduw.

Stap9
  Experimenteer met je eyeliner
Probeer verschillende combinaties om te kijken wat voor jou het mooist is .