stap 1
  Wat heb je nodig ?

  • Mascara
  • Mascara borstel die meestal bij de mascara zit
  • Tissues
  • Transparant poeder
  • Wimperkammetje
  • vaseline

Stap2
  Welke mascara kies je best ?
Er zijn veel mogelijkheden voor mascara. Voor de meeste mensen zal zwart de ogen intenser en helder laten lijken. Voor sommige met blond haar kan zwart/bruin of grijs mooier zijn.

Stap3
  Houd je mascara schoon
Door een beetje vaseline op een wattestaafje te gebruiken kan je de rand van je mascara schoonmaken door de droge klontertjes te verwijderen. Het is aan te raden regelmatig je mascara te vervangen om te voorkomen dat bacterieen zich verspreiden

Stap4
  Voorzichtig bij het hydtrateren van de huid

Als je je huid hydrateerd moet je ervoor zorgen dat het niet op de wimpers terecht komt. Een veel voorkomend probleem is dat je mascara uitloopt doordat er zich olie of vet op de wimpers bevind, meestal van hydraterende creme ( of make-up remover )

Tip: Als je denkt dat er olie op de wimpers terecht is gekomen kan je dit verwijderen door een drupje alcohol dat je op een wattestaafje aanbrengt waarmee je langs de wimpers glijd. Opgelet een drupje , niet druppend. Houd je oog gesloten, maar knijp niet, door het verdampen van de alcohol kan je een lichte prikkeling in het oog voelen, maar dit gaat snel over, door te knijpen maak je het erger. Je kan ook even over de wimpers met een tissue waaien, door het windje verdampt de alcohol sneller. Bij goede merken voor wimperverf kan je ook speciale removers krijgen om vet van je wimpers te verwijderen.

Stap5
  Voorbereiding
Als je je wimpers wil krullen of oogschaduw wil aanbrengen doe je dat voor het aanbrengen van mascara

Stap6
  Breng wat transparante poeder aan onder het oog
Mascara maakt vlekken door olie of creme op de huid. Om te voorkomen dat je mascara uitloopt en je een panda effect creeert breng je wat poeder aan onder het oog. Misschien heb je dit al gedaan toen je je basis make-up aanbracht.

Stap7
  Laad je borstel
Draai je borstel rond in de tube van je mascara. Pomp niet met de borstel in de tube mascara, dit brengt lucht in de tube en zorgt ervoor dat je mascara uitdroogt

Stap8
  Voor een natuurlijke mascara look
Voor een lichte dagelijkse make-up kan je je mascara borstel afvegen aan een tissue om het teveel aan mascara te verwijderen voor je hem aanbrengt.

Stap9
  De bovenste wimpers
Gebruik eerst je mascara borstel bovenop je wimpers. Borstel dan onderaan je wimpers naar boven toe om er voor te zorgen dat je de wimpers langs beide kanten kleurt . Terwijl je met je mascara borstel naar boven toe strijkt druk je lichtjes tegen de wimpers zodat je een mooie wimpercurve krijgt. Om een voller effect te krijgen wiebel je met je borsteltje heen en weer aan de basis van de wimpers. Om net dat beetje extra aan je wimpers te geven is het belangrijk dat je ook de tipjes van de wimpers niet vergeet en de ooghoeken.

Tip : Als je op de buitenste ooghoeken een laagje extra mascara aanbrengt creeer je een extra liftend effect

Stap10
  Kam de wimpers
Terwijl de mascara nog nat is kam je de wimpers om de haartjes mooi te spreiden en te voorkomen dat ze aan elkaar klitten.

Stap11
  Meerdere lagen mascara aanbrengen
Een of twee lagen heb je meestal nodig voor je make-up overdag, maar breng zoveel lagen aan als je denkt om het resultaat te bekomen dat je wil.

Stap12
  De onderste wimperlijn
Mascara op de onderste wimpers kan vrij zwaar lijken voor je make-up overdag, als je toch kleur aan je wimpers wil geven kan je een dunner laagje aanbrengen. Experimenteer een beetje door enkel op de randjes mascara aan te brengen of tot midden de wimperlijn om verschillende resultaten te bekomen

Tip : Als je de onderste wimpers niet te zwaar wil aanzetten doe je dat best met wat nog op je borsteltje zit nadat je de bovenkant hebt gedaan zonder de borstel terug in de tube te steken, je kan ook enkel met het tipje van je borstel van de wortel tot het tipje naar beneden glijden

Stap13
  Wacht even en laat je mascara drogen
Probeer even niet met je ogen te knipperen tot je mascara droog is